לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!

אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.

אתם מוזמנים לעלעל ב-
* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון,
* במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה),
* בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות -
הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן
ההכנה + תמונות).

נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.

אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.

להתראות בפורום!

עוגת שמרים בסיסית - עוגת שמרים בשכבות/יוכי - *פ ר ו ו ה* - יוכי68

מאת: יוכי68  פורסם: 23/07/2007  עדכון אחרון: 16/06/2012  
 
 

 יוכי68

ליצירת עוגת שמרים בשכבות (תמונות עליונות) יש להכין שלוש שכבות של בצק מרודד די דק בגודל התבנית שבוחרים (אני הכנתי בתבנית מלבנית חד פעמית בינונית)
רצוי להכין שכבה אחת על נייר אפייה מחוץ לתבנית..........למרוח חצי מכמות הקרם:

הקרם:

3 חלבונים
3/4 כוס סוכר
2 כפות שטוחות של נס קפה

יוצרים קצף יציב ומוסיפים בתנועות קיפול את א. נס קפה.

להכין עוד שכבה של בצק מרודד ולהניחו על הקרם .....למרוח את מחצית הקרם הנותר ושוב שכבת בצק..........להתפיח לפני האפייה.........למרוח בחלמון טרוף במעט מים........לפזר שקדים או אגוזים מעל........לאפות בתנור חם כ 200 מעלות עד להשחמה.....כשמתקרר מעט ניתן לחתוך לחיתוכיות יפות ולשמור במקפיא בקופסה סגורה.
 
 
-------------------------------------------------------------------------
בצק שמרים בסיסי שאני מכינה תמיד/יוכי
 

 
 1מדינת ישראל -
 
  לאחר התפחה ראשונה של הבצק נתתי "בוקס" לבצק והורדתי אויר,
ושוב עזבתי בתוך הקערה שייתפח שנית.
הכנתי מכל הכמות  בצק,  חילקתי ל-4
פתחתי עלה (רבע בצק)
מרחתי מעט מרגרינה מומסת
ומעל מרחתי שכבה של שוקולד השחר
קיפלתי ושוב פתחתי לאורך
חתחתי לרצועות וכל רצועה שמתי אחד על השני בתוך הסיר פלא המשומן
השארתי להתפחה ואפיתי בחום 175 מעלות בערך 3/4 שעה

 המתכון הבסיסי לעוגת שמרים / יוכי

 
1 קג' קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
1 חב' מחמאה
חצי כוס שמן
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
כוס וחצי מים פושרים

ליצור מכל הנ"ל בצק רך ונעים לעבודה......להתפיח עד להכפלת הנפח..........להוציא אויר ולהתפיח שוב...............

הוראות  לגבי הקיפול של עוגות שמרים קרנץ'
:- מתכון בסיסי
ראו תמונות להמחשה

 
לרוגלאך,
להשתדל לא להוסיף קמח....לאחר לישה טובה הבצק פחות דביק ונעים מאוד לעבודה אפילו אין צורך לקמח את המשטח.
מצרפת תמונה של רוגאלך שעשיתי בשיטה של הקיפולים ללא מריחת מרגרינה
רוגלאך

 
למתכון הבסיסי של עוגות השמרים
לא מוסיפה חלב....פרווה.
אני מקפיאה לאחר צינון קל...........טעים משהו אפילו קר.

 
 
אני ממלאה בממרח שוקולד או בקקאו, סוכר וקינמון כשעל הבצק לפני פיזור התערובת אני מורחת שמן.
לאחר שמלאתי במילוי הרצוי אני מקפלת כאילו היה זה בצק עלים-  
מקפלת ל 3 >>>מרדדת>>>>מקפלת שוב ל 3 >>>>מרדדת ושוב מקפלת ל 3.....אם זה קשה לביצוע במיידי כדאי להשהות את הבצק מעט ואז להמשיך בקיפולים וזהו......חותכת את העלה לאחר הרידוד ל 3 יוצרת צמה 
אין תגובות
קטגוריות
Skip Navigation Links.
Expand דגים
Expand ח   ג   י   ם-עוגות/מאפים ומאכלים  לחגי ישראל
Expand ירקות ותוספות
Expand לביבות / קציצות / המבורגר / כדורי בשר
Expand לחם / חלה / פוקצ`ה / ג`בטה / פיתות / לחמניות / קערת בצק למרק / בייגלה / באגט / שיאור-סטרטר
Expand מנות     ע י ק ר י ו ת
Expand סלטים ואנטיפסטי
Collapse עוגות
Expand  עוגות - מפירות טריים עוגות מיץ
Expand עוגיות
ABSHOP - גאדג'טים ומוצרים

המקלחת שלך...

מעולם לא ניראתה ככה! הזמינו עכשיו >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?
האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום