לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!

אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.

אתם מוזמנים לעלעל ב-
* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון,
* במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה),
* בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות -
הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן
ההכנה + תמונות).

נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.

אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.

להתראות בפורום!

קלצונה עם מוצרלה וחצילים של הנס ברטלה

מאת: הנס ברטלה  פורסם: 28/05/2010  עדכון אחרון: 28/05/2010  
 

מתכון לקלצונה עם מוצרלה וחצילים של ברטלה
 
גלית והנס ברטלה מכינים -
קלצונה - מאפה איטלקי עם חצילים מוקפצים ומוצרלה


כמות: 8-10 יחידות


 

החומרים
:
לבצק
3.5 כוסות + 1 כף קמח (500 גרם קמח לחם לבן)
1/2 שקית שמרית 
50 מ"ל שמן זית
300 מ"ל מים
1/4 כפית מלח


 

למלית חצילים
1 חציל חתוך לקוביות של 1 ס"מ
2 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
1 כף אורגנו טרי
1/2 כף מלח אטלנטי
1.5 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
150 גרם מוצרלה מגורדת
פלפל שחור
1/2 כוס שמן זית


 

אופן ההכנה:
1.
 - זהו אותו הבצק כמו הפוקצ'ה של הנס -

לבצק

מערבבים את השמרית בקמח. מוסיפים מים, מוסיפים שמן זית ולשים עם וו לישה במשך 1 דקה. (את הווידיאו ניתן לראות במתכון לפוקצ'ה - מדובר באותו בצק.)
2. מוסיפים את המלח, ולשים 2 דקות במהירות נמוכה; לשים 4 דקות במהירות בינונית, ומוציאים את הבצק על משטח מקומח.
3. יוצרים כדור ומניחים על מגש מקומח מכוסה בניילון נצמד למנוחה של 40 דקות.
4. מחלקים את הבצק לגושים של בערך 70 גרם כל אחד ומגלגלים לכדורים. מכסים בניילון ל-10 דקות.
5. מרדדים על משטח מקומח לצורה אובלית, בגודל כף יד, ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה
.
6.
מלית חצילים
מחממים את שמן הזית. מוסיפים את החצילים ומקפיצים על אש גבוהה. מוסיפים שום, אורגנו מלח אטלנטי ופלפל שחור, הקפצה קצרה ויוצקים על מגש לצינון.
7. מורחים חצי מאובל הבצק בשמן זית, מניחים באמצע מעט ממלית החצילים, מעט קוביות עגבניות, מפזרים מעט מוצרלה מגורדת וסוגרים. מהדקים מעט מסביב ומורחים מלמעלה שמן זית.
8. מתפיחים במשך 30 דקות במקום חמים. אופים בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות כ-8-10 דקות. ביציאה מהתנור מורחים מיד בשמן זית, מגישים חם או מחומם.

 

אין תגובות
קטגוריות
Skip Navigation Links.
Expand דגים
Expand ח   ג   י   ם-עוגות/מאפים ומאכלים  לחגי ישראל
Expand ירקות ותוספות
Expand לביבות / קציצות / המבורגר / כדורי בשר
Expand לחם / חלה / פוקצ`ה / ג`בטה / פיתות / לחמניות / קערת בצק למרק / בייגלה / באגט / שיאור-סטרטר
Expand מנות     ע י ק ר י ו ת
Expand סלטים ואנטיפסטי
Expand עוגות
Expand עוגיות
Makemywed - ארגון חתונות

מתחתנים?

אנחנו כאן בשבילכם לכל שלבי הארגון לפרטים נוספים לחצו כאן >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?
האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום