בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
איש אחד פעם סיפר על חלום שלו. החלום שלו היה להקים מועדון לדייגים. במועדון הזה הדייגים נפגשים על כוס קפה, מספרים על תפיסת הדג הגדול האחרון, שואלים שאלות טכניות ומחליפים שיטות ואתרי דייג.
את הקפה תצטרכו להכין לבד, את כל השאר נוכל לעשות פה ביחד.

כדי שהפורום הזה יהיה מקום שנעים להיות בו, ניסחנו כמה כללים שיעזרו לנו:
א. יש כאן: מתחילים, מתקדמים, צעירים, מבוגרים, גברים, נשים, שמנים, רזים, רולריסטים, בוסניקים, מצפון הארץ ומדרומה - בקיצור כל המינים וכל הסוגים. כולם נוהגים באדיבות ובנימוס.

ב. המלצות על אתרי דיג. נסה לפרט כמה שיותר. כלול בהמלצה מסלול נסיעה, סוג דייג, סוג פיתיון, מספר קרס ועובי חוט. נסה לתאר כמה שיותר את המקום המדויק: ליד העץ בצד בצפוני של הנחל, הטלתי למרחק של 30 מטר לכיוון הים (ותפסתי אינטיאס ענק).

ג. הפורום הוא פורום הוא אינו צ´אט ואינו אימייל. כל הודעה אישית תמחק. בתפוז קיימת מערכת מסרים אישיים מצוינת בדיוק בשביל דברים אלו. וקיים צ´אט לפורום - להנאתנו.

ד. כשאתה עונה על שאלה קח בחשבון שמישהו ינסה את מה שהצעת, לכן ענה על שאלות רק אם אתה בטוח ומספיק מנוסה.


ה. קנית רולר חדש ואין לך מה לעשות עם הישן? אתה רוצה לממן חכה חדשה ע"י מכירת הישנה? פרסם בלוחות של הפורום.

ו. אנחנו כאן כדי לענות על שאלות, אבל נמאס לנו להסביר איך מכינים בצק מסטיק (קמח ולהוסיף לאט את המים עד הצמיגות הרצויה). בלינק מאמרים נמצא ידע רב ותשובות לשאלות נפוצות.

ז. כתבת הודעה על שיטה מיוחדת להמלחת גמברי. זה בדיוק מה שצריך להיות כתוב בנושא ההודעה. נושא ההודעה אמרו לתאר במשפט את מה שכתוב בתוכה. אנא הימנעו מכותרות כגון "אחי, כנס.." וכדומה.

ח. יש לך שאלה על ציוד מסוים? כתוב על איזו חברה ודגם מדובר. נסה להוסיף לינק לאתר החברה בו מופיע הציוד, אולי גם תמונה תעזור.

ז. פרסום בפורום אסור, לפי כללי אתר תפוז, באופן מוחלט וגורף. חנות או גוף מסחרי המעונין לפרסם יעשה זאת בלוחות בלבד.

ט. אנא פעלו לפי מדיניות זכויות היוצרים הכתובה בהודעה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=467&msgid=34416870

אנחנו עוד לא מכירים נשים שכותבות בפורום "אחי.. כנס" ולכן, ולא משום סיבה אחרת, ההודעות כתובות בלשון זכר.

זהו, ברוכים הבאים אנו מקווים ליצור סביבה נעימה ומקצועית לשיתוף חוויות ודעות על מנת לשפר את חווית הדיג של כולנו.


מתוק לו מתוק לו - מאמר על דייג במים מתוקים

מאת: Gaichuk  פורסם: 23/05/2005  עדכון אחרון: 01/08/2005  
 
קודם כל, היכן - מקומות דייג מומלצים באזור הצפון:
<>
<>
<>
כינרת:
‏‏‏‏טבחה – מפרץ אמנון (אזור סלעי, להצטייד במצופים)
חופים– לבנון/גולן/צאלון
עין גב (מעגן)
סכר דגניה (לפני הסכר)
חוף גיא
טבריה – טיילת/מעגנים
חופי מגדל (נירוונה ,הוואי וכו´)
גינוסר-מזח המלון ודרומה
ירדן:
שפך הירדן
גשר אריק הישן והחדש
הירדן ההררי –טורבינות כפר הנשיא,גשר הדודות,גשר בנות יעקב
גשר גדות (גשר הפקק) ועד הכביש מצומת הגומא לגונן
נקודת המפגש של הדן והחצבני-ליד שדה נחמיה


בנוסף, ישנם מאגרים רבים בצפון, בעיקר בגולן. לרובם הכניסה אסורה, והם נמצאים בשטחים פרטיים,בשטחי אש או אזורים ממוקשים (רמת הגולן).
לחלק מהמאגרים מוזרמים מי ביוב ולחלקם ישנה גישה לפרות כמקור מים לשתיה. התוצאה-שגשוג של עלוקות: על כל פנים אלו דגים שמנים וטיפשים, עם ריח רע... לכן אני לא שלם עם מסירת פרטים,ועמכם הסליחה.


מה - זני דגים לדיג: (לאור המחלוקות לאחרונה,נמנעתי משימוש בשמות המדעיים).

אמנון (מושט) - ישנם כמה סוגים. סרדין- לבנון ודומיו. ביניות (אישרי, קישרי, קראסין) - ארוכת ראש(1) וגדולת קשקש(2). קרפיון(3)- שני סוגים עיקריים,בריכה ובר. חפף - הדג ה"מככב" בפלגים הקטנים ובזרם חזק. קיפון (בורי) - שניים או שלושה סוגים. כסיף - הדג הגדול ביותר בכינרת (מעל 20 קילו). שפמנון(4) (ברבוט)- ה"דג" הכי גדול בכנרת (כשני מטר,50 קילו!). ובנוסף, "אורחים בלתי צפויים" שונים שהובאו מבחוץ בידי אדם, כגון פורל, צלופח, חדקן,מוסר,דגי נוי כמו הדג יפני בשם AYU "איו" (5) ,הגדל בבריכות של קיבוץ דן ועוד.

איך – מוציאים מה:


אמנון - ישנם כאמור מספר מינים.את חלקם לא תפסתי מעולם על חכה ואילו אחרים תפסתי עם פיתיון ובז´ירז´ור . מאפריל עד אוגוסט האמנון שומר את צאצאיו בפיו ומטפל בהם .בתקופה זו הוא אוכל מעט וכמעט שאינו זז. מגיב לבצק,תירס,תולעים,זחלים ומה לא?

סרדין - דג טעים שלדעתי פשוט נברא לטיגון.מגיע לפעמים ל 25-20 ס"מ.נתפס בעיקר על תולעים אבל גם על בצק וגרגירי תירס קטנים. כמו כן, מצוינים כפיתיון לשפמנונים, ביניות וקרפיונים גדולים.

בינית ארוכת ראש - מגיעה למשקל של 5 קילו ואורך של 80 ס"מ. צבעה לבן כסוף. פיה ממוקם בתחתית הלסת ובצדו שני בינים קטנים.קשקשיה קטנים וראשה ארוך ואפור. על אפם של הזכרים הגדולים ישנן גבשושיות קטנות וכשתופסים אותם הם משחררים נוזל לבן מפתח השת . נתפסות בעיקר על בצק ותולעים ולפעמים על תירס.הפרטים הגדולים נהנים מאד מסרדין מת!
שימו לב - עצמות עלולות להוות בעיה (בזמן האוכל...) אצל פרטים קטנים עד קילו.

בינית גדולת קשקש- מגיעה לאורכים פחות מרשימים מ"אחותה" אבל עולה עליה במשקלה בקילו או שניים... צבעה צהוב-כתמתם בדומה לקרפיון וקשקשיה גדולים מאוד. ביניה קטנים משל ארוכת הראש. פיה ממוקם באמצע הגובה של ראשה בדומה לסרדין.
נתפסות על תולעים, תירס, בצק, בוייליס, סרדינים וגם בז´ירז´ור. בירדן עם דמוידג מסיליקון ובכינרת עם ז´רז´רה כסופה קטנה.
בדומה לגדולת הראש, גם היא מלאה בעצמות: אבל בניגוד לדגים רבים טעמם של הביניות אינו משתנה עם גדילתן. בינית 300 גרם ובינית 3 קילו-אותו הטעם !

קרפיון - קרפיון הבר בעל גוף מארך יותר, ופחות גבוה מקרפיון הבריכות המוכר. צבעו ורוד – צהוב - כתום וקשקשיו מכסים את כל גופו. דג יפה שמגיע בכינרת ל 20 קילו: בחלקו הדרומי של הירדן מגיע ל 10 קילו, ובצפוני - ל 5 קילו "בלבד" (לא מדויק אבל עוזר להמחיש).
פרטים צעירים יאכלו תירס, בצק ותולעים. בינוניים ינסו גם בוייליס ודגיגים. פרטים גדולים יאכלו הכל (כולל דג מת) ,כל עוד הפיתיון נכנס לפה ...

קרפיון הבריכה - מבנה גופו קצר וגבוה יותר, והוא יודע לנצל אותו היטב למאבק בזרם. צבעו זהוב-ירקרק וקשקשיו הגדולים מועטים ביותר. מתאפיין בשורת קשקשים לאורך הגב, מאחורי הזימים, בקצה הזנב ובגחון. שאר הגוף שמנוני ונקי מקשקשים. מגיע לגדלים זהים לקרפיון הבר עם אותה תכונת "התכווצות" ככל שעולים צפונה במעלה הירדן.
דג גרגרן עם פה ענק: קטנים כגדולים יאכלו בצק, תירס, תולעים ובוייליס. פרטים בגודל קופסת גפרורים בולעים שני גרגרי תירס על קרס 8 ! בדר"כ לא נתפסים בשפתיים אלא במעמקי הלוע.

חפף- דג אתלטי וחזק, אופייני לזרמים חזקים ולפלגים הקטנים. מגיע עד 1.5 קילו בערך, פייטר מדרגה ראשונה. ניזון בקרקעית, בדומה לדגים המנקים את האקווריום (PLECOSTOMUS וכו´). דומה לבינית ארוכת הראש, פרט לראשו הקצר והפחוס ופיו העגול והקטן הממוקם בתחתית הראש. דג טעים אך למרבה הצער מלא עצמות קטנות.

קיפון- מעולם לא תפסתי בורים בחכה. שמעתי שנתפסו קרוב לפני המים על בצק ולפעמים על תולעים (בינינו – לא ראיתי, וגם לא סומך על המקור.)
כסיף- גם אותו לא תפסתי מעולם עם חכה.דג פופולארי בבריכות ומאגרים. כשיש את השרקיות (רוחות מזרחיות חזקות) אפשר לראות אותם ואת הבורים קופצים רחוק מהחוף.

שפמנון- על השפמנון אפשר לכתוב ספר. זהו דג ריאה גדול מאד עם תיאבון מדהים, והיחיד מדגי המים המתוקים שניתן לדעתי לסווג כטורף! זהו דג חזק עם פה עצום. במו עיני ראיתי שפמנון עולה לפני המים ובולע פיתה שלמה מבלי שפירור אחד יצוף בחזרה... שלא לדבר על מקרים שרוקנו לי חוט 0.45 מהרולר.
נפוץ מהכינרת ועד החצבני. ניתן להבחין בשני זנים, חומים ושחורים. החומים יותר שמנים... אבל השחורים הם אלו שנותנים את הפייט הרציני.
אוכלי כל. נתפסים על כל פיתיון אפשרי, עם עדיפות לבשרים ו"מסריחים" (תולעים, דגים חיים/מתים, נקניק, סטייק, טחול, קורקבנים, מעיים, סבידה(!), גמברי, סקומברי ועוד). מצד שני, נתפסים גם על תירס, בצק ו"שאר ירקות" (בבטן של שפמנון 3 קילו בירדן מצאתי גרעין של אפרסק!)
מגיעים לגדלים שהייתי מגדיר כ"מטרידים" ... בארץ דיווחו על שפמנונים של 1.80 מ´ במשקל של 30 קילו ויותר!!!

אורחים לא צפויים:

פורל- דג אורח בארצנו. נמצא מאזור שדה נחמיה וצפונה. דרומית לקו זה המים מלוכלכים מדי ולבסוף גם חמים מדי בשבילו. הפרטים שנתפסים בורחים מהבריכות, ואינם מתרבים בצורה טבעית. מגיעים לעיתים ל- 1.2-1 קילו (נדיר!) אך לרוב עד 200 גרם. דג טעים אך לדעתי אינו שווה את המאמץ, בעיקר לאור העובדה שאינו גדל למימדים מכובדים.
נתפס על בצק ותולעים.שמעתי (אבל לא ראיתי...) שגם על זבובים מלאכותיים.

חדקן- כן ,כן: אותו הדג המפורסם מהוולגה והדנובה שממנו בא הקוויאר ."אנחנו" הבאנו,לא הקפדנו,ואולי גם נשלם בעתיד. אישית לא תפסתי אבל דייגים עם רשתות בכינרת תפסו כמה פרטים. לפי מה שהבנתי, דגים וביצי דגים שמיובאים לארץ למטרת מחקר, עוברים הקרנות בקרני גאמה על מנת לעקר אותם כנגד האפשרות שיברחו לחופשי. אני מאד מקווה שזה נכון...!

מוסר- פרטים שמסתפחים ללהקות של דגיגי בורי הנאספות בנחל בצת ודומיו, מועברים לגידול בבריכות, ולבסוף מוצאים את דרכם לכינרת. לפני עשר שנים היית שומע על דייגים מטבריה שתופסים דג לא מוכר עם רשתות, היום תופסים אותם עם חכות...

צלופח- גם הוא אורח שהובא לארץ לפני הרבה שנים והפך לחלק מהנוף האקולוגי. טורפים קטנים (עד מטר אורך ,1 קילו) שניזונים גם מנבלות. אישית תפסתי רק בירדן,על תולעים באזור כפר-בלום.

דגי נוי- דגים שונים שאנשים גידלו ופשוט נמאס להם מהם או שגדלו מדי לאקווריום ושוחררו לחופשי: דגי זהב, קוי, שליירים, טלסקופים (דג זהב שחור עם עיניים בולטות), פלקו ("נקאי"), פאקו (בן דוד של הפיראנה), חדקנים, צלופחים ושפמנונים לנוי, ועוד. ממש ג´ונגל....

פיתיונות:


בצק- כאשר הבסיס לבצק הוא לחם,חשוב לעבד את הבצק טוב טוב אחרת הוא מתפרק במים - בעיקר בזרם כמו בירדן. למעוך וללוש ולפרק את הלחם כמה שיותר קטן על מנת שיקבל מרקם אחיד וצפוף. גם בצק קשה ודחוס ניתן לשים על הקרס בצורה שירד מהר, בצק רך ודליל אי אפשר להשאיר על הקרס לאורך זמן...
את הבצק שאני מכין לעצמי, אני מכין כך:
קערה עם שתי כוסות מים רותחים,
להוסיף קמח תוך כדי בחישה,
להשתדל לפרק את הגושים ולהוסיף עוד קמח,
כאשר אי אפשר לבחוש יותר עם כף להעביר למגש (בזמן הזה הבצק כבר התקרר מספיק בשביל לגעת),
להוסיף קמח וללוש תוך כדי הוספה,
עד קבלת בצק צמיגי שאינו נדבק.
על CC400 מים רותחים הולך קילו קמח!
ניתן להוסיף עוד קמח אבל אז נוצרות שכבות (כמו בצק עלים) , זה מוריד מעמידות הבצק. להימנע מקימוח יתר...J
את הגוש אני מחלק ל 5 ומקפיא 4. אני מקווה שברור מה עושים עם החמישי.
נכון שניתן להוסיף כל מיני חומרי טעם וריח (ועשיתי זאת בעבר) אבל היום אני בדעה שאם יש דגים- הם אוכלים. לא צריך לפנק דג, אם היה מפונק- היה מת...

תולעים- למעשה שלשולים ולא תולעים. ישנם שני סוגים עיקריים,אחד אפרפר חיוור עם קולר כתום,"אדיש" בינקותו אבל משתולל כמו משוגע כשמגיע ל-30 ס"מ! השני אדמדם,מהיר ומפריש נוזל צהבהב בעל ריח חריף (בניגוד לאדמה שמוציא הראשון), לצערנו הוא קטן יחסית ומגיע ל 10 ס"מ בערך.

תירס- גרעיני תירס מקופסה, "סנפרוסט" לא מבושל מהקפאה, חתוך מקלחים... אפילו תירס גמדי. הכל הולך!

בוייליס- הבויילי (ר´ קישור) הוא כדור עשוי מקמח כבסיס עם תוסף כזה או אחר, לרוב בגודל שבין 10 ל - 20 מ"מ .
אני משתמש ב "SCOPEX” 12 מ"מ, כתום, מתוק בטעם אפרסק. אני מניח שהתוסף הוא תמצית אפרסק כזו או אחרת. הכדור מחזיק עד 16 שעות במים אם לא נוגעים בו, כך שלא צריך לחדש פיתיון כל הזמן: ובנוסף גודל הכדור מגביל את גודל הדג שיתפס - מעין רף אם תרצו. עם הבוייליס האלו הוצאתי קרפיונים,שפמנונים וביניות גדולות קשקש (וגם צבים).
סוג נוסף הוא ה"WHITE CRABS” - 18 מ"מ, לבנבן-מנומר, מלוח. מן הסתם התוסף הוא סרטנים לבנים (ניתן לראות שבבים מהשריון משבצים את הכדור). מחזיק עד 24 שעות במים.

דמויי דג קטנים מסיליקון (5-1.5 ס"מ) הביאו ביניות גדולות קשקש במקרים בודדים ודמויי חסילון קטנטן באורך של סנטימטר מגומי שקוף עם "נוצצים" הביא סרדין בדיוק ברגע שהתחלתי להזיז את החכה.
ז´רז´רה כסופה עם ובלי הנוצה הלבנה מאחור,הביאו כמה ביניות גדולות קשקש בגדלים של עד קילו, ובמקרים בודדים- גם אמנונים.

פיתיון חי-תולעים רצוי להשאיר חיות על הקרס.גם דגיגים קטנים. סרדין אני ממליץ להחזיר למים כשהוא מת. הוא לא מתחמק מהדג,הוא לא מסתבך בכלום, נוח לבליעה כשהוא משוך בזרם, ויותר אטרקטיבי. (חוץ מזה,לא צריך להקפיד שישאר חי...J)
דגים אחרים בתור פיתיון לא הניבו פרי.
כמובן ששפמנון שובר את כל המוסכמות ולוקח כל דבר. סרדין,בינית,אמנון,קרפיון וגם שפמנון אחר קטן!
{מאז כתיבת המאמר ועד הדפסתו תפסתי בינית גדולת קשקש של 800-700 גרם, בדיג לילי עם חבר נוסף בפורום, על סרדין חי. זו הפעם הראשונה שאני תופס דג על דג אחר כאשר הוא עדיין חי. עד עכשיו ,בכל הפעמים שתפסתי ביניות (משני הסוגים) על סרדין,הסרדין היה מת}.
על אמנונים קטנים (10-3 ס"מ) בכינרת ,תפסתי שפמנונים עד 8.600 ק"ג. על גמבוזיות וגופים תפסתי ביניות גדולות קשקש קטנות. אני מאמין שהדגים במים מתוקים (פה בארץ!) אינם טורפים אמיתיים אלא משהו יותר בסגנון של "מנשנשים בשר"...

השפעות תנאי יום-לילה, עונות חורף-קיץ

אחרי שהקדשתי הרבה מחשבה לנושא העונות,הגעתי למסקנה שאין חשיבות. אולי מבחינות כמו סחף חזק שמביא איתו המון אוכל,פוגע בחוטים ומוריד את טווח הראיה של הדג, או התקררות המים שמורידה את רמת הפעילות של זנים מסוימים. בעוד שבכנרת יכולים הדגים לרדת לעומק או לצדה הדרומי שם המים חמים יותר, בירדן אין לדגים לאן ללכת : או שהם "מורידים הילוך" או שניים,או שהם מתחפרים בבוץ,או סתם משוטטים מבלי לאכול יותר מדי...
לא פעם ולא פעמיים ישבנו על גדות הירדן, 5-4 חכות במים עם פיתיונות שונים, וכלום... מהבוקר עד הערב- ואין אכילות. אבל את הדגים רואים ושומעים קופצים.
אמנונים וקרפיונים לא כ"כ אוהבים קור אבל לביניות וחפפים לא נראה שזה מפריע בכלל. זכורים לי ימי חורף גשומים,15 מעלות בחוץ,בוץ עד הברכיים, וכל זריקה- בינית. הפיתיון היה תולעים והמיקום- גשר גדות (הפקק).
המסקנה (או חוסר המסקנות...) זהה לגבי יום-לילה. את כל סוגי הדגים שתפסתי, תפסתי גם בלילה!
יש זמנים שהקרפיון קצת מפוחד כנראה ופעיל בעיקר בלילות. בלילות ירח מלא יש עליה בפעילות של שפמנונים מעבר לרגיל. במקרים שיצא לי לעמוד יום שלם ללא אכילות,נשארתי בכל זאת לתוך הלילה על מנת לראות אם יש שינוי. אני מעריך שבחצי מהמקרים היה שינוי.

ציוד:


אני משתמש בחכות עם רולר בלבד, מהסיבות הבאות:
*- עם חכה טלסקופית (בוס) אתה מוגבל במרחק. שפמנונים הם דבר נפוץ שנמצא בכל הכינרת והירדן כאשר "משקל נוצה" אצלם זה חצי קילו!...
*- חכה שנתפסת (למרבה הצער לא על דג... אלא בענפים ובסבך הנמצאים הרבה פעמים בזרם ) קשה לשחרר. לעומת זאת, בחכה עם רולר - מיישרים את החכה עם החוט ,מגלגלים עד שהקלאץ´ מתחיל לגלגל על ריק, מקמטים את החוט עם היד קצת מעל הרולר, ומושכים עד קריעה/שחרור/יישור הקרס. עם בוס הנזק יותר גדול.
חכות: אני משתמש ב- SILSTAR 3.2M ,ב- BARRACUDA 2.7M , והחכה האהובה עלי -
BLACK WIDOW 3M DAIWA, עם משקל זריקה של 100-300 גרם. על שתי החכות הראשונות יש רולר ARGO L2000 של OKUMA ,גיר 5:1 . על ה BLACK WIDOW יש רולר FS-3010 של OKUMA גיר 4.5:1 .
מצוף - בשנים האחרונות, כמעט ולא השתמשתי במצוף. פה ושם באגנים השקטים, ועם דג חי לשפמנונים בכינרת.
חוט - הדק אצלי הוא 0.35 שמרים 12 קילו, העבה 0.45 או 0.50 שמרים 18 ק"ג.
קרסים – משתמש בגודל 3 של DYNOS , מברונזה, עם זיזים לקראת ה"עין". קונה אותם בתפזורת וקושר בעצמי (לא סומך על החוטים והקשרים של המוכנים), בדר"כ על חוט 0.50 של SILSTAR. לפעמים מקטין לגודל 8-6, בשביל הסרדינים והכיף...
משקולות - נעות בין 30 גרם (בקיץ) ועד 120-100 גרם (בחורף).
מבנה הריג - קרס אחת מתחת למשקולת ולעיתים עוד קרס מעל המשקולת.
הקלאץ´ - תמיד פתוח, אבל ת מ י ד. אחרי כמה "טעויות של בית סוהר",לומדים...
בדיג לילה אני משתמש בסטיקלייטים קטנים, מצמיד אותם עם סילוטייפ שקוף לקצה החכות.
גם ביום וגם בלילה העיניים לא עוזבות את החכות. פעמונים אני לא אוהב, יותר מדי רעש. כשאני שומע פעמון אני מחייך,זה לא אצלי....
בנוסף,אני משתדל שלא לצאת עם פיתיון אחד בלבד. אם יש לי רק אחד אני לוקח גם כמה בירות J...

לסיכום:


יש לנו נהר אחד,וגם הוא לא גדול במיוחד. נכון שיש מעט קטעים מסוכנים לשייט או רחצה, אבל ברוב המקומות העומק לא עולה על מטר. בחורף עולה המפלס עד מטר וחצי מעל הרגיל, אבל תוך זמן קצר חוזר לקדמותו.
דיג לא חוקי (חשבתם שלא ניגע בנושא?!?) עם רשתות גורם לנזק קשה ואולי בלתי הפיך לדגה - ישנם אנשים (בלי לנקוב בשמות ועדות...) שלוקחים כל דג שעולה בחכתם, גם אם הוא בגודל של מצית ושוקל כמו סיגריה. זהו פשע שצריך להיפסק. אותם אנשים פוגעים,חומסים ומשחיתים וחבל! כולי תקווה שיום אחד יצאו הגבלות וחוקים ברורים בנושא הדיג (עם פיקוח כמובן), וכך ייטב לכולנו.
מטרד נוסף בירדן - הקיאקים והרפטינג. ´ספורט´ שתופס תאוצה גם במישור האתגרי וגם כבילוי משפחתי: ממעיין ברוך ועד לגשר אריק תקועים החרצפים הללו כעצם בגרון, ומפריעים לדוג. אתה לא בסדר אם אתה לא נזהר שלא לפגוע בהם אבל אם הם שוברים לך חכה זה בסדר...עוד סוג של "לתפארת מדינת ישראל"...
...לדוג זה מפריע אבל לדגים כנראה שלא. אחת הביניות שהוצאתי בגשר אריק (ארוכת ראש, 3.2 קילו) נתפסה תוך כדי מעבר עדר קיאקים במרחק מטרים ספורים ממני. {היה קצת לא נעים לשמוע את השריקות ומחיאות הכפיים של אותם השייטים שרגע קטן לפני כן קיללתי בלב ודמיינתי איך אני מטביע- כולל דוגיותיהם האוויליות- ושולח את השאריות צפות לכינרת...}
ולסיכום הסיכום, מוסר השכל:
לא מזמן בא אלי חבר וביקש שנצא לדוג. הסכמתי, אלא מה? ציוד, אוכל שתיה וכו´, הכל סבבה... והנה אנחנו בדרך לגשר אריק. עשרים דקות אחר כך כבר בזמן המתנה עם פתיונות במים, מחכים שאחת החכות תדפוק.
שלוש שעות...וכלום. אין תזוזה. שתי רעידות בחכות וזהו.
"נו מה?" הוא מטפטף בסרקסטיות, "זה גיא הדייג המהולל?"
"זה רק עוד יום דייג בשבילי," אני ממלמל חלושות (ומדמיין איך הראש שלו עף מהכתפיים).
ככה זה בדייג: אלף תאוריות, כמה עובדות והרבה נסיון..... אבל אין חוקים והבטחות תפיסה. כל יום הוא יום שונה!
זהו. מקווה שהצלחתי להעביר משהו שימושי,ואולי גם יצא לכם מזה משהו-תרתי משמע...
שלכם,גיא.

כתב: Gaichuk
עריכה ותמיכה עד להוצאה: איש-אש
כל הזכויות שמורות למחבר ולקהילת הדייג בתפוז



  19 תגובות למאמר
גיא המתוק  
דודי הדייגו | 09/10/2003 06:30:25
ecological fishing  
Nihauו | 23/03/2004 14:10:30
כתבה מעולה לדייג ותיק אך חדש באיזור  
nitzan00ו | 10/08/2004 16:45:29
אין לי מילים  
ליאורבלויו | 25/09/2004 01:57:11
זקוק לכיוון  
madcowroyו | 10/11/2004 01:12:25
פשוט נפלא  
אאופיר היחידו | 18/03/2005 22:33:33
טוב לשמוע מכם פידבקים!  
gaichukו | 13/04/2005 18:06:44
רציני ומדויק  
arikcarו | 07/05/2005 23:48:41
°
כל הכבוד גבר מאמר מספק ומעמיקל_ת  
ירושלמי 30 היחידו | 02/08/2005 23:11:56
°
מפורט מלמד ועשוי בנדיבות - תודה !ל_ת  
תפסתיו | 28/08/2005 23:19:44
זה היה המאמר הראשון שקראתי בפורום   
מ ר ס ל וו | 09/11/2005 23:24:40
דייג  
danielhen0ו | 14/01/2006 20:54:02
איציק  
איציק בוריו | 21/02/2006 18:36:07
מצוף  
fishkillerו | 09/04/2006 13:11:07
בדרום תפסנו קרפיון בגודל 12 קילו,  
אופירוהדגו | 19/04/2006 08:21:27
גיא  
ירדן56ו | 12/07/2006 15:15:29
כל הכבוד  
felix9000ו | 30/08/2006 17:36:30
עשית לי תיום תפסתי דגים כנסו רגע!!!  
idan proו | 11/10/2007 18:06:08
קטגוריות
ארגון פתחון לב

החגים כבר כאן!

880 אלף ילדים ישארו רעבים ללא עזרתכם. בואו לתרום להם עכשיו >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?
האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום