לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!

הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין.

כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.

השתתפות נעימה!

חלה לשבת

מאת: מתי11  פורסם: 28/01/2009  עדכון אחרון: 28/01/2009  
 
חומרים יבשים:

קמח אורז אוקמח  אורז מלא - כוס
קמח טפיוקה - כוס
קמח קורנפלור- כוס
בנוסף,  3 כפות קמח תפוח אדמה
1.5 כפיות קסנטא גאם
1/3 כוס סוכר חום
רבע כפית אבקת סודה
2.5 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות אבקת תפוח אדמה (אבקה שמוכרים בגלוטן פרי להכנת פירה)
לערבב הכל ביחד.

חומרים רטובים:

3 ביצים - להקציף
1 כף של דבש
0.5 כפית של חומץ
1/3 כוס חמאה מומסת
1 כוס מיץ תפוזים או קלמנטינה

אופן ההכנה:
במיקסר מערבבים את כל החומרים הרטובים,
בקערה נפרדת מערבבים היבשים ורק אז מוסיפים הכל לקערה הרטובה.
מערבבים עד שהכל נהיה בלילה אחידה.
אני מרססת עם ספריי קצת שמן מעל הבלילה כדי שלא יוצר קרום.
משאירים לתפיחה. לוקח זמן!!!  לוקח כמעט שעה........אל תצפו להכפלה.
אחרי התפיחה ניתן ליצור עם 2 כפות "חלות" קטנות בתבנית של 12 משומנת או את כל הבצק להניח בתבנית על מנת לקבל חלה שלמה
.שלמדתי מ"תמי661 " ו"אמא של הבנים" - בעזרת כף הגשה גדולה להניח את הבצק/בלילה סמיכה במרחק כף מכף. כנראה באפיה ניכנס אוויר חם ועושה את החלה אוורירית מאוד.
מעל למרוח ביצה,
כל התוספות זה עינין של טעם - סוכר חום,שומשום,מלח,קצח.....
להשאיר לתפיחה נוספת ולאפות בתנור חומם מראש לכ 175 מעלות.
גם אחרי כמה ימים זה עדיין טעים ורך.
 
בתאבון
 
מתי
 
אין תגובות
קטגוריות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?
האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום